Reelight SL-220 FLASH-backup View larger

Reelight SL-220 FLASH-BACKUP

RE-00224

New product

LET OP: dit is een knipperende fietsverlichting en is niet toegestaan in Nederland

Reelight SL-220 is slimme fietsverlichting met heldere verlichting waardoor je in het verkeer opvalt, bij stilstand van de fiets blijft de Reelight SL-220 nog maximaal 2 minuten doorknipperen.
Door de langere beugel is deze Reelight (in tegenstelling tot de SL-120) geschikt voor fietsen met schijfremmen

More details

10 Items

€ 48,96 tax incl.

-30%

€ 69,95 tax incl.

In 2004-2005 heeft de universiteit van Aalborg en de stad Odense een belangrijke studie ondernomen om te zien of de toenemende daglichtrijlichten de verkeersveiligheid en het vertrouwen van fietsers hebben bevorderd. De helft van de fietsers die fietsen met SL100 lichten zijn uitgerust terwijl de andere helft met hun normale lichten fietste. Uit de studie bleek dat daglicht rijlichten het aantal ongelukken met 32% kunnen verminderen, terwijl het veiligheidsgevoel van de fietsers met 85% kan toenemen. De studie heeft bijgedragen tot een wijziging in de Deense wetgeving waarbij flitsende fietslichten in 2005 legaal zijn geworden.

Het monteren van de fietslichten is snel en makkelijk. De fietslichten zijn op de wielnaaf gemonteerd en zijn ontworpen voor alle fietsen met V-remmen. Fietsen met trommelremmen of schijfremmen moeten uitgerust zijn met de Reelight SL200 fietslichten. De lichtbundel komt overeen met een gewone batterijlamp met batterijen Het fietslicht produceert zijn eigen milieuvriendelijke inductiekracht door middel van een spoel in het fietslicht en magneten op de fietsspaken - helemaal zonder batterijen.

De fietslichten zijn permanent gemonteerd, zodat u ze altijd bij u hebt. De lichten zijn altijd aan wanneer u fietsen, waardoor u extra veilig bent in de dag en nacht. Magnetisch aangedreven fietslichten betekenen geen batterijen, geen vergeten fietslichten, geen wrijving wanneer u fietst - alleen lichten die altijd aan zijn.